Отзоваването на руските дипломати от България е поредното самосиндикално решение на премиера

...
Отзоваването на руските дипломати от България е поредното самосиндикално решение на премиера
Коментари Харесай

Балабанов с разкритие за Петков и неудобен въпрос към БСП

Отзоваването на съветските дипломати от България е поредното самосиндикално решение на премиера в оставка, разяснява пред публицисти в парламента Станислав Балабанов от " ИТН " (ИТН).

Вчера пред медии в Народното събрание министър-председателят в оставка Кирил Петков разгласи, че страната ни ще отзове 70 дипломати от посолството на Руската федерация в София.

Балабанов заяви, че тази идея Кирил Петков е споделил още при визитата на българската делегация в Украйна на " перона на гарата в Полша ". По думите му още тогава министър председателят е споделил " какъв брой е хубаво да изгоним тези съветски дипломати ", без да прецизира броя им.

" Тогава го попитахме какви са основанията за това - " ще го правиш като знак в тази политическа обстановка, която е заляла целия свят. Какво е мнението на Външно министерство, има ли директни доказателства, че тези хора са шпиони ", добави Балабанов. И акцентира, че избира да разчита на нашите служби. " Ако те излязат с съответно предложение и потвърдят, че тези хора в действителност са шпиони, няма нищо по-прекрасно от това те да бъдат отзовани ", акцентира Балабанов.

Проблемът, съгласно него, е в самосиндикалния метод на министър-председателя, който към този момент е някогашен. " След като още тогава си желал да ги гониш, за какво изчака месец и половина, гониш ги в този момент - на изпроводяк ", попита депутатът. Той означи също, че информацията от службите е за по-малък брой от 70 души. Затова, съгласно него, е значимо те да бъдат чути и, в случай че подсигуряват и кажат " да " - 70 индивида са шпиони, да си вървят през днешния ден, разяснява представителят на Има Такъв Народ.

" Мога да ви уверя, че решението на Кирил Петков за тези дипломати е същото като с ареста на Бойко Борисов - никой не знаеше, че ще го арестуват, нощес съдружните сътрудници не знаеха, че е взел такова решение ", изясни аналогията си Балабанов. И попита дали не са станали доста алените линии за Българска социалистическа партия в един подобен миг. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР